Bitumen dakbedekking

Plat dak vervangen of repareren?

Moet ik nu mijn plat dak vervangen of is die nog te repareren?

Dat is een vraag die we regelmatig krijgen.

Een plat dak begint meestal te lekken bij de HWA (hemelwaterafvoer, regenpijp) of rondom een dakdoorvoer.

Deze zijn prima te repareren zodat uw dak weer een paar jaar meegaan.

Ook kunnen wij een plat dak coaten met een vloeibare bitumen. Hiermee verlengen wij de levensduur en is het dak direct weer waterdicht.

Bitumen dakbedekking levensduur?

Een bitumen dakbedekking heeft een gemiddelde levensduur van 20 tot 25 jaar en is afhankelijk van verschillende factoren. Wat we in de praktijk regelmatig zien is dat er vaak platte daken gelegd zijn met goedkope bitumen dakbedekkingen of dat de werkzaamheden slecht zijn uitgevoerd waardoor een nieuw dak al binnen 5 jaar begint te lekken. Heel vervelend en onnodig kostbaar. Zorg er dus altijd voor dat er een goede kwaliteit, brandvertragende dakbedekking gebruik wordt en dat het werk wordt uitgevoerd door een erkende loodgieter.

Bitumen dakbedekking prijs en eigenschappen

Bitumen dakbedekking is een prima materiaal om platte daken te leggen.

Bitumen dakbedekking wordt ook wel dakleer genoemd en wordt gemaakt van ruwe olie en heeft veel goede eigenschappen zoals: direct waterdicht, super sterk, bestand tegen chemische stoffen en is goed aan te brengen op verschillende ondergronden.

De gemiddelde prijs zit rond de € 50,- per m2 als de nieuwe dakbedekking over de oude dakbedekking gebrand kan worden.

Als er niet direct gebrand kan worden op de oude dakbedekking zal deze eerst verwijderd moeten worden voordat de nieuwe dakbedekking gebrand kan worden. De prijs zal dan rond de € 80,- per m2 liggen.

Dakinspectie bitumen dakbedekking

Een dakinspectie is geen overbodige luxe en geeft u zekerheid.

Zo wordt een daklekkage snel opgemerkt en voorkomen. Onze loodgieter kan u precies vertellen hoe en wanneer uw dak onderhoud nodig heeft.

Wij maken foto's zodat u de staat van uw dak zelf goed kunt beoordelen. De fotos worden naar u gemaild zodat u deze rustig kunt bekijken op uw computer. Samen met u bekijken we wat we het beste kunnen doen om uw dak weer zo snel mogelijk waterdicht te maken of te houden. Schakel ons in voor deskundig advies, aanleg en reparatie's. Wij hebben de juiste kennis, materialen en ervaring. Wij zijn dagelijks telefonisch en per email bereikbaar. Neem hier contact op met de Loodgieter Den Bosch.